Ανδρέας Αγγελιδάκης


Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης (Αθήνα, 1968) είναι Ελληνονορβηγός και ζει στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στο Asi-ARC (B. Arch. 1992) και στο Πανεπιστήμιο της Columbia (M. Arch., 1995). Το έργο του έχει διττό αντικείμενο: τους πραγματικούς ανθρώπους και τα ψηφιακά τους είδωλα. Η αισθητική του φιλοξενεί και τους δύο: πολίτη και προσωποπoίηση, και με το έργο του προσπαθεί να ορίσει τη σκιά που το εικονικό επιφέρει στο πραγματικό. Διατηρεί γραφείο στη διεύθυνση www.angelidakis.com
Πρόσφατα έργα του είναι τα: Pause Space, Virtual Landscape, Real New Stockholm, Electronic Orphanage.
Το Pause Space είναι ένα κενό, μη εμπορικό, ξεπερασμένο, μη χρηστικό, μετα-Μπαουχάους θεατρικό εσωτερικό με καθρέφτες, που συνδυάζει νοητική εικόνα και ατμοσφαιρικό χώρο δημιουργημένο για οθόνη. Τριπλός χώρος για τον καλλιτέχνη Jean-Pierre Khazem: ταυτόχρονη φωτογραφική λήψη, έκθεση και ζωντανή αναπαράσταση του ίδιου αντικειμένου (Fargfabriken Center for Art and Architecture, Στοκχόλμη, 2002).
To Virtual Landscape είναι ένας χώρος για το φωτογραφικό αρχείο του Armin Linke, και παρουσιάστηκε στην 25η Μπιενάλε του Σάο Πάολο (Βραζιλία, Μάρτιος 2002). www.arminlinke.com/virtual.
Η Real New Stockholm είναι μια αστική πρόταση για μια νέα πόλη, που βασίζεται στις μικρές διαφορές που παρουσιάζουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια Strategy και Arcade. Παραγγελία για το Εργαστήριο Stockholm at Large, τη Βασιλική Σχολή Αρχιτεκτονικής και το Πολεοδομικό Γραφείο Σχεδιασμού της Στοκχόλμης (Σουηδία, 2001).
Το Electronic Orphanage είναι ο χώρος μπροστά στην αληθινή πρόσοψη ενός καταστήματος, ο οποίος παρουσιάζεται ως διαδραστικό (interactive) ψηφιακό μενού. Πρόταση (Λος Άντζελες, 2000) www.electronicorphanage.com


http://www.angelidakis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: